Over mij

Ricardo Lips

De 25 jarige zanger uit Brielle treedt de afgelopen jaren regelmatig op in diverse kroegen en feestjes. Als kleine jongen is hij grootgebracht met het Nederlandstalige lied. Zijn ouders waren beide groot fan van Andre Hazes. En Ricardo ging zelf deze muziek leuk vinden en ervan houden. Op de basisschool was dat wel vreemd want alle vriendjes en vriendinnen van Ricardo luisterde naar Ali-b of lange Frans maar Ricardo vond Frans Bauer, Andre Hazes, koos Alberts leuke muziek.

Toen zijn ouders op de camping ook in Brielle gingen staan kwam Ricardo regelmatig in de camping kantine. En daar stonden dan op de feestavonden diverse zangers. En vanaf toen wist Ricardo het zeker dat wilde hij ook!

Alleen de zenuwen werden Ricardo soms teveel. En vond het leuk na een paar biertjes met vrienden wat te zingen maar verder kwam hij er niet doorheen. Tot hij in maart 2017 met zijn producer en tekstschrijver in contact kwam. Die hebben hem erdoorheen getrokken om toch hierin door te gaan.

En zo kwam in juni Ricardo zijn eerste single ‘mijn stad’ uit.

Hier kon Ricardo zo trots op zijn want wat er na deze single gebeurde dat kon Ricardo daarvoor alleen maar van dromen.

Diverse radio-interviews, krantenartikelen, cd-verkoop, presentaties, en zelfs tv opnames. Ricardo had al snel door dat dit echt is wat hij wil doen. En ging dan ook met zijn producer aan tafel voor een 2e single en ook die is er gekomen. In november 2017 kwam ‘ik kan niet zonder jou’ uit. Dit was een totaal ander nummer dan het eerste nummer wat Ricardo uitbracht. Een samba beat eronder, het nummer deed het goed. Maar toch had Ricardo zelf meer gevoel met het accordeon gehalte. En in het mooie voorjaar van 2018 besloot hij dan ook met het nummer ‘nog eentje dan’ uit te komen. Die het in alle kroegen goed doet. En nog steeds dagelijks te horen is bij Radio NL. Nu maakt Ricardo tijdens zijn boekingen er altijd een groot feest van. Ricardo zingt altijd zijn eigen hits in combinatie met alle bekende Nederlandstalige nummers.